Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mutabık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz mualla olduğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile bina midei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Husus 10- Başkaca Yangın merdiveninin her dü canipında da engel, set yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet makroliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni başlangıçladığı kattan bitiş yangın kapısı yeğinna denli fasılasız halde olmalıdır.
çoğu kez yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.
Genel amacı insanoğluın binayı dokunca gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri belde tuzakır.
Yangın bapları yararlanma alanına göre, rengine bakarak ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan model sınıflandırması adidaki gibidir
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına sebep olan çekicilik temizışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.